Denier: "Genk wil play-off 2 winnen"

Racing Genk heeft de ambitie om play-off 2 te winnen en alsnog een Europees ticket te bemachtigen. Dat vertelt hulptrainer Pier Denier.

kscherpenberg

"In principe zijn alle tegenstanders haalbaar", aldus Denier. "Als je ploegen als Anderlecht, Club Brugge en AA Gent vermijdt en je de ambitie hebt om tot de top van het Belgische voetbal te behoren, moet je zonder complexen aan die nacompetitie beginnen."

In de reguliere ronde maakt Genk nog de verplaatsing naar Mechelen én Anderlecht. Het speelt in de eigenste Cristal Arena ook nog tegen Kortrijk. "Een betere voorbereiding kan je je niet wensen. Trouwens, hoe hoger we eindigen, des te beter voor het vertrouwen en het prestige. Ik eindig veel liever op de zevende dan op de tiende plaats", besluit Denier.

Yeboah en Barda

De man hoopt wel dat aanwinst Samuel Yeboah snel begint te scoren. Ook van Barda wordt nog veel verwacht. "Hij speelt al enkele weken op een hoog peil. Ik zou zelfs durven zeggen dat hij dicht bij zijn niveau van twee seizoenen geleden zit. De doelpunten volgen nog niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat die niet meer lang gaan uitblijven."

In de play-off 2 zijn er twee poules van vier ploegen. De poulewinnaars maken dan onder elkaar uit wie tegen het nummer vier van de play-off 1 mag kampen om een Europees ticket.

Zondagavond ontmoet Genk alvast KV Mechelen.