Het weer voor zondag 7 maart

Het blijft vandaag zonnig in Limburgmet slechts af en toe wat dunnen hoge wolkensluiers. De temperatuur loopt op naar een graad of 4, al zal de schrale noordoostenwind het nog wat kouder doen aanvoelen. Na zonsondergang zal het snel weer gaan vriezen.

rweytjens_fr

Maandag komt er vanuit het noorden veel lage bewolking opzetten. Daardoor zakken de temperaturen niet meer zo diep weg met ochtendwaarden rond -4°C. Het blijft dus de hele dag overwegend bewolkt en tijdelijk zou deze bewolking ook dik genoeg kunnen zijn om wat sneeuwvlokjes te lossen, zeker geen grote hoeveelheden. De maxima komen hier in Limburg uit rond 3 tot 4°C. In de nacht naar dinsdag verschijnen er brede opklaringen vanuit het oosten en gaat het weer overal vriezen.

Dinsdagochtend schommelen de minima rond -5°C. De maxima komen opnieuw in de buurt van +4°C uit, wat dus nog steeds een graad of 4 te koud is voor de tijd van het jaar. We krijgen daar dus wel de zon voor terug en het blijft uiteraard ook overal droog. Er waait een matige noordoostenwind.

Woensdag wordt een uitgesproken zonnige dag. In de ochtend is het wel alweer behoorlijk koud met minima rond -5°C. Namiddag boekt de temperatuur wel een paar graadjes winst t.o.v. de voorbije dagen met maxima tot 5 a 6°C. De noordoostenwind zal echter wel iets harder gaan waaien en het voor het gevoel toch nog steeds onaangenaam maken. Achter glas wordt het woensdag wel een topdag.

Ook donderdag beginnen we de dag met negatieve temperaturen tussen -2 en -3°C. Vanuit het zuiden komt er in de loop van de dag nu en dan wat bewolking opzetten. Het noorden van onze provincie heeft dus de zonnigste papieren. De gure noordoostenwind blijft matig waaien waardoor we niet echt zullen merken dat de temperatuur namiddag toch rond 7°C uitkomt.

Vrijdagochtend vriest het licht met minima in de buurt van -3°C. De wind neemt sterk in kracht af en waait in de ochtend vanuit het noorden waardoor er wat meer vocht kan binnenkomen en de kans op ochtendmist toeneemt. Het wordt een wisselend bewolkte dag met soms toch ook bredere opklaringen en het blijft overal droog. De maxima komen uit in de buurt van 7 of 8°C.

Komend weekend komt er volgens de huidige prognoses meer bewolking voor waardoor de nachtelijke kou getemperd wordt. De zon zullen we dus ook minder te zien gaan krijgen en de kans op een aantal buien zou dan ook stilaan toenemen. Aan de maxima verandert er weinig. Aangenaam droog, zonnig en zacht lenteweer staat nog niet op de kaarten. (het is natuurlijk ook nog steeds maart)

Ruben Weytjens

Niet te missen