Sandra Bullock ontvangt Razzie voor slechtste actrice

Eén dag voor de uitreiking van de Oscars worden traditioneel de Razzies aan de man gebracht. Sandra Bullock won die voor slechtste actrice van het voorbije jaar.

kscherpenberg

Ze heeft die Award te danken aan haar rol in de komedie 'All about Steve' waarin ze in de huid kroop van een dame die kruiswoordraadsels voor een krant maakt en plots verliefd wordt op een cameraman die ze dan ook stalkt.

Bullock schuwde het niet om haar 'prijs' zelf af te halen. Ze kreeg dan ook een daverend applaus van de 700 aanwezigen.

Eddie Murphy

Vreemd genoeg is Bullock ook in de running voor de Oscar voor beste actrice en dat voor haar prestaties in de dramafilm 'The Blind Side'. Nooit eerder greep iemand in hetzelfde jaar een Oscar en een Razzie.

Eddie Murphy en Paris Hilton hadden zaterdagavond meer reden tot klagen. Zij werden respectievelijk verkozen tot de slechtste acteur en actrice van de voorbije tien jaar. 'Battlefield Earth' werd dan weer de slechtste film van het decennium.

De Amerikaanse band Jonas Brothers haalden het in de categorie slechtste acteurs van 2009. De film 'Transformers 2' kreeg twee gouden framboosjes naar huis, die voor slechtste film en regisseur.