Het weer voor zaterdag 6 maart

Zaterdagochtend ligt de temperatuur rond of net boven het vriespunt. Door opvriezing of door sneeuw kan het gevaarlijk glad zijn op de wegen. Eerst is er nog kans op sneeuwvlokjes maar stilaan wordt het op de meeste plaatsen droog en in de loop van de namiddag verschijnen er overal opklaringen vanuit het noorden.

rweytjens_fr

De maxima komen maar net boven het vriespunt uit. In de late namiddag gaat het echter overal al vriezen en nog voor middernacht zakt het kwik tot zo'n 4 graden onder het vriespunt.

Zondagochtend vriest het dus stevig met minima tussen -8°C in de Kempen en -6°C nabij stedelijke gebieden. In de loop van de dag stijgt de temperatuur langzaam tot net boven het vriespunt, al zal de schrale noordoostenwind het nog wat kouder doen aanvoelen. Het blijft wel overal droog met brede opklaringen. Het zuiden van de provincie blijft het gevoeligst voor wolkenvelden.

Ook volgende week blijft het in de nacht en ochtend vriezen, eerst matig en vanaf woensdag licht. Overdag komt er in de loop van de week elke dag een graadje bij. Maandag bereiken we maxima rond 4°C. Tegen donderdag kan dat al 7 of 8°C zijn. De zon zal er komende week vaak aan te pas komen.

Ruben Weytjens

Niet te missen