Obama wil snelle goedkeuring van hervorming gezondheidszorg

President Barack Obama heeft aan de leden van het Congres gevraagd om de hervorming van de gezondheidszorg snel goed te keuren met een gewone meerderheid.

ikerremans

De Democraten kunnen het plan niet meer in één keer goedkeuren, want de Republikeinen hebben te veel zetels in het parlement. De Republikeinen proberen de goedkeuring van het hervormingsplan te blokkeren, maar Obama wil dat de Democraten de wet er nu stap voor stap doorkrijgen, mét een gewone meerderheid.

"Ik denk niet dat een nieuw jaar onderhandelen iets zou opleveren. Welke benadering je ook kiest, ik geloof dat het Amerikaanse volk het recht heeft op een definitieve stemming over de gezondheidszorg", aldus Obama.

In onderstaand filmpje roept Obama nog eens op om het felbesproken plan goed te keuren. "Nu is onze kans om mensen, en niet de verzekeringsmaatschappijen of de regering, meer controle te geven over hun gezondheidszorg. En ik heb jullie daarvoor nodig. Ik vraag jullie om alle Amerikanen te overtuigen dat deze hervorming nodig is!"

Meer over Barack Obama