Nieuwe dialectshow in teken van 7

Dit weekend presenteert de Breese troubadour Piet Stinckens zijn theatershow ‘Ziêve kiêre ziêve’ (zeven keer zeven) in de Breughelzaal. De show is een mengeling van liedjes en conferences die allemaal te maken hebben met het getal zeven.

Piet is al zijn hele leven in de ban van muziek. Op zijn 15de schuimde hij met diverse orkestjes het hele land af. Later ging hij zich meer toeleggen op kleinkunst. Namen zoals Miel Cools gingen tot zijn verbeelding spreken, en weldra was het groepje Rainbow een feit. Bij hun eerste optreden verzorgde ene zekere Johan Verminnen het voorprogramma.

Nog later ging Piet zich meer toeleggen op de countrymuziek, en samen met Gust Broux maakte hij zijn opwachting in het carnavalsgebeuren. Dit resulteerde in kaskrakers zoals ‘De boks van ze vader’ en ‘Het brandt weer be-j de brandweer’. Daarna werd het een hele tijd stil rond de Breese bard, maar in 2000 nam hij met ‘Buu is de ti-jd?’ weer de muzikale draad op. Dit weekend presenteert Piet zijn 4de show.

“Zoals altijd met enkel eigen materiaal en volledig in het dialect”, vertelt Piet. “Het wordt een stuk uit het leven gegrepen; met een lach en een traan dus. Dit keer draait alles rond het magische getal zeven: zo zijn er zeven sacramenten, waren er zeven dwergen bij Sneeuwwitje, de mensen kennen de zeven schoonheden, en ga zo maar door. Het komt allemaal aan bod.”

Opvoeringen op zaterdag 6 en zondag 7 maart om 20 uur in de Breughelzaal (Opitterstraat) in Bree. Plaatsbesprekingen op 089/84.85.65. Kaarten kosten 10,50 en 12,50 euro.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio