Francesca Vanthielen leert ex-school dansen

Print
Francesca Vanthielen leert ex-school dansen

Francesca Vanthielen leert ex-school dansen

Hasselt - Gisternamiddag heeft Francesca Vanthielen de 1.300 leerlingen, alle leerkrachten en zelfs de directie van Kindsheid Jesu, haar vroegere secundaire school, doen dansen voor Broederlijk Delen.

“We doen mee aan ‘Zuidprik’ van Broederlijk Delen, waarvoor we vier opdrachten moeten uitvoeren”, vertellen studenten Lore Willems en Karlijn Devocht. “Eén daarvan was muziek maken en dansen met meer dan 100 mensen. Een andere was een bekende persoon naar hier halen om Samuel, een boer uit Bolivië, te laten nomineren voor de fictieve Nobelprijs voor duurzame ontwikkeling.

“Met de komst van Francesca vangen we die vliegen in één klap”, zegt algemeen-coördinator Renilde Knevels. “We hebben met 1.300 tegelijk gedanst op de tonen van ‘Where the hell is Matthew’”.

“Heel leuk”, vond Francesca Vanthielen. “Ik heb in deze school best een leuke tijd beleefd en kom hier graag nog een keertje terug. Bovendien raakt het me dat de jongeren hier begaan zijn met het lot van mensen als Samuel, want dat is de grootste uitdaging voor een actie als Broederlijk Delen: alle Samuels ter wereld leren omgaan met de gevolgen van de klimaatsverandering.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio