750 bezoekers overrompelen voorronde Kunstbende

Sint-Truiden - Kunstbende, de kunstwedstrijd voor jongeren, heeft zaterdagnamiddag de winnaars aangeduid van de Zuid-Limburgse voorronde in Sint-Truiden. Zij hebben alvast een ticket op zak voor de nationale finaleweekend op 8 en 9 mei in het cultureel centrum van Hasselt.
Het was een overrompeling van jongeren, afgelopen zaterdag in cultureel centrum De Bogaard in Sint-Truiden. De 750 bezoekers van de Kunstbende bewonderden er zo’n 75 acts en 20 deelnemers aan fotografie en ontwerp in totaal acht categorieën. In elke categorie waren er drie genomineerden. In de categorie performance wonnen Les Fofoe, Ingeborg Deglein en Willeke Martens. La nuit qui danse, Maximiliane met ‘Stay with me’, Eleni en Laure met ‘Hello’ wisten met hun dans de jury te overtuigen. Adriaan Verdonckt, Gabriël ten Have en Alicia Juliens wisten in de categorie TXT on stage de drie koppige jury aan hun kant te krijgen.

Sam Baeten met ‘In gedachten verdronken’, Naomi Steemans met Treurend universum en Hannes Van Huyck met De kracht van de geest wisten in de TXT lounge met hun voordrachten een ticket voor finale te verzilveren.

In de categorie video waren Ann-Sophie, Dorien, Naomi en Lize, Piens en Amazone Entertainment de finalisten.

In de reeks fotografie waren het Hikikomori, Sieger Joostens en Laura Mathijs die zich plaatsten. In de populaire categorie muziek sprong Benjamin Claes uit Assent met Beatbox demo er torenhoog tussen uit. Hij was de enige die tijdens zijn optreden tot drie maal toe een spontaan applaus kreeg van het publiek. In deze reeks werden ook Sam Baeten met een deur die niet goed sluit en One Flamingo Down met ‘Spontaneous’ genomineerd voor de finale in Hasselt.

Ingeborg Deglein, Jeroen Vanderheyden en Stefanie Menten wonnen tenslotte in de categorie ontwerp.

Op zaterdag 6 maart vindt de andere Limburgse voorronde plaats in Villa Basta in Houthalen-Helchteren.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio