Chat Roulette nieuwste internethype?

Chat Roulette lijkt de nieuwe internethype. Op deze site kan je willekeurig met mensen van over de hele wereld chatten. Vergeet je webcam echter niet, of je zal je snel buitengesloten voelen.

ssimons

Chat Roulette werd ontwikkeld door Andrey Ternovskiy, een 17-jarige Rus. Hij ontwikkelde het idee om via je webcam met eender wie in de wereld te communiceren. Ternovskiy was het beu om altijd met dezelfde vrienden te praten via Skype. Naar eigen zeggen maakte hij de Chat Roulette voor de fun maar in geen tijd creëerde hij een nieuwe hype.

Penis

Naar de website surfen is niet moeilijk. Je moet alleen de juiste versie van FlashPlayer bezitten en je raakt binnen. Eens je op de website zit en toestemming geeft, maakt hij automatisch verbinding met je webcam. Een startknop zorgt ervoor dat je eender wie ter wereld te zien krijgt.

Niet verbaasd zijn dus als je opeens een man met een rondzwaaiende penis voorgeschoteld krijgt. Geen nood, met de knop 'volgende' klik je die gewoon weer weg. Meteen krijg je iemand anders toegewezen met wie je gedachten kan uitwisselen.

Weirdo's

Dirk Depover van Child Focus: “Op het eerste zicht lijken ze weinig te investeren in de veiligheid van de website. De voorwaarden zijn heel summier. Als je op zoek wil gaan naar ‘weirdo's’ is dit de geschikte site. Het is zeker geen veilige manier om met vreemde mensen te communiceren.”

Webcamloos

Een vergelijkbare site is Omegle. Op deze site kan je chatten met eender wie ter wereld maar hier komen geen webcams aan te pas.

www.chatroulette.com www.omegle.com

© 2010 – StampMedia – Lizelotte Stroeckx

Aangeboden door onze partners