Belgen ruziën tijdens gesimuleerde Marsmissie

Print
Belgen ruziën tijdens gesimuleerde Marsmissie

Belgen ruziën tijdens gesimuleerde Marsmissie

De drie Vlamingen en drie Walen die in februari een gesimuleerde Marsmissie uitvoerde in de Amerikaanse staat Utah, hebben tijdens hun expeditie voortdurend met elkaar in de clinch gelegen. Volgens de Antwerpse Nancy Vermeulen, de commandant van de groep, zat de sfeer vanaf het begin al niet goed. De vrouw is ervan overtuigd dat ze een echte missie naar Mars niet overleefd zouden hebben.

In een speciaal ingerichte marshabitat moesten de Belgen gedurende dertien dagen verschillende proeven afleggen. Er werd onder meer onderzocht hoe astronauten in een kleine ruimte kunnen overleven.

Richtlijnen

Volgens Vermeulen dachten sommige deelnemers dat ze op vakantie waren. De Belgen hadden echter duidelijke richtlijnen gekregen maar namen die niet al te nauw. Zo werden de veiligheidsprocedures door bepaalde personen niet nageleefd.

Het was de eerste keer dat een volledig Belgische ploeg mee deed aan de expeditie. Volgens Artemis Westenberg, een man die de ruimtemissies in Utah begeleidt, ontstaan er wel vaker woordenwisselingen.