Bouckaert trekt zich terug uit partijbestuur LDD

Vlaams Parlementslid Boudewijn Bouckaert stapt uit het partijbestuur van Lijst Dedecker. De man erkent een fout te hebben gemaakt, maar zal LDD niet verlaten.

wverhaert

"Boudewijn Bouckaert erkent een fout te hebben gemaakt door een belangrijke strategische kwestie die de partij aanbelangt, namelijk het eventueel samengaan met andere partijen, niet op voorhand door te praten binnen de partij", luidt het in een mededeling. “Ik had daarvoor geen mandaat en verontschuldig me dan ook bij de kiezers van mijn partij voor de verwarring die hierdoor eventueel is ontstaan", zegt Bouckaert.

"Ik trek me tot nader order terug uit het partijbestuur, maar blijf verder enthousiast werken voor het liberaal project dat LDD nastreeft. Ik ben LDD'er en zal LDD'er blijven zolang de partij bestaat. Ik heb niet gezegd dat ik voor een andere partij zou kiezen.”

Bouckaert maakte onlangs bekend dat zijn terugkeer van LDD naar Open Vld niet uitgesloten is omdat de partij "haar drive kwijt is". Hij pleitte ook voor meer samenwerking. "We moeten over onze partijgrenzen heen kijken en na de verkiezingen van 2011 denken aan samenwerking met andere liberalen. Dat kan Open Vld zijn, maar dat kan best ook N-VA zijn."

Dedecker kon niet lachen met die uitspraken. "Als hij graag op de schoot zou gaan zitten van Patricia Ceysens of koffie gaan drinken bij de familie De Croo, dan zal hij Frans moeten leren, want dat is daar de voertaal", zei de voorzitter zondag in 'De Zevende Dag'. "Dat heeft wat mijn vakantie verpest omdat het klaar en duidelijk niet waar is", aldus Dedecker. Hij ontkent dat de schwung uit LDD is, maar geeft toe dat de overwinningsroes eruit is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer