Jean-Marie Dedecker: "LDD is drive niet kwijt"

Jean-Marie Dedecker is niet tevreden met de uitspraak van Boudewijn Bouckaert. Die zei namelijk dat de partij Lijst Dedecker zijn "schwung" kwijt is. Volgens Dedecker zal Bouckaert moeten kiezen en wordt er maandag over zijn lot beslist op een partijbestuur.

jlenaerts

Bouckaert maakte onlangs bekend dat zijn terugkeer van LDD naar Open Vld niet uitgesloten is omdat de partij "haar drive kwijt is".

Dedecker kan echter niet lachen met die uitspraak. "Als hij graag op de schoot zou gaan zitten van Patricia Ceysens of koffie gaan drinken bij de familie De Croo, dan zal hij Frans moeten leren, want dat is daar de voertaal", zei de voorzitter in De Zevende Dag.

"Dat heeft wat mijn vakantie verpest omdat het klaar en duidelijk niet waar is", aldus Dedecker. Hij ontkent dat de schwung uit LDD is, maar geeft toe dat de overwinningsroes eruit is.

Volgens Dedecker moet Bouckaert kiezen wat hij wil doen. "Morgenavond wordt er beslist over Boudewijn Bouckaert op een partijbestuur", dreigde de politicus.

Samenwerking

Boudewijn Bouckaert heeft intussen al laten weten dat hij de partij niet wil verlaten. "Ik ben LDD'er en zal LDD'er blijven zolang de partij bestaat. Ik heb niet gezegd dat ik voor een andere partij zou kiezen."

Naar eigen zeggen pleit hij enkel voor meer samenwerking. "Het enige waar ik voor pleit, is om over onze partijgrenzen heen te kijken en om na de verkiezingen van 2011 te denken aan samenwerking met andere liberalen. Dat kan Open Vld zijn, maar dat kan best ook N-VA zijn. Als mensen dat anders willen interpreteren, dan is dat hun zaak", besluit hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer