Meer ski-ongevallen dan vorig jaar

VAB-Reisbijstand maakte een eerste analyse van de Krokusvakantie op basis van de door haar alarmcentrale behandelde bijstandsdossiers.

ssimons

"Op basis van het aantal uitgeschreven bijstandpolissen kon worden vastgesteld dat er meer mensen op reis zijn gegaan dan vorig jaar, al is die stijging minder uitgesproken dan de stijging van het aantal bijstanddossiers. Wij schatten dat er dit jaar zo'n op 5 à 10% meer mensen op reis zijn gegaan dan in 2009", klinkt het.

In combinatie met de stijging van het aantal bijstanddossiers steeg ook het aantal ongevallen. "Een mogelijke verklaring voor die toename heeft volgens VAB te maken met de goede skicondities, die méér mensen op de ski's lokten dan vorig jaar. "Meer mensen op de latten betekent meer kans op ongevallen", rekent VAB.

Repatriëringen

Het aantal repatriëringen bleef dan weer status quo. "Dit betekent dat er weliswaar meer ongevallen te betreuren vielen, doch dat die globaal genomen minder ernstig waren dan vorig jaar. Repatriëringen dringen zich namelijk vooral op bij ernstige verwikkelingen."