thumbnail: null
thumbnail: null

Stybar wint Superprestige

Wereldkampioen Zdenek Stybar was zondag in Vorselaar de snelste in de slotmanche van de Superprestige veldrijden. De Tsjech van Telenet-Fidea pakt de eindzege.

wverhaert

Stybar had in de achtste en laatste manche een kleine voorsprong op Niels Albert. Radomir Simunek werd derde voor Nys.

"Na een slipper moest ik op zo'n twee ronden van het einde nog van fiets wisselen", vertelt Stybar. "Daardoor verloor ik 7 seconden op Albert. Ik moest dus alles geven en risico's nemen. Het is goed uitgedraaid, maar het had evengoed fout kunnen aflopen."

Sven Vanthourenhout kwam zwaar ten val en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals. Eerst werd gevreesd dat de 29-jarige veldrijder van Sunweb-Revor een barst in scheenbeen opliep. Verder onderzoek bracht aan het licht dat daar geen sprake van is. Maandag gaat Vanthourenhout op consultatie in het ziekenhuis van Deinze.

Uitslag: 1. Zdenek Stybar 57:58 2. Niels Albert 0:06 3. Radomir Simunek 0:09 4. Sven Nys 5. Dieter Vanthourenhout 0:59 6. Klaas Vantornout 1:15 7. Jonathan Page 1:27 8. Christian Heule 1:41 9. Mariusz Gil 1:52 10. Bart Wellens 2:08

Eindstand Superprestige: 1. Zdenek Stybar 110 punten 2. Niels Albert 109 3. Sven Nys 98

Tim Merlier

Bij de junioren won Belgisch kampioen Tim Merlier. Hij klopte Diether Sweeck. De Nederlander David van der Poel werd derde en grijpt de eindzege.

Uitslag: 1. Tim Merlier 2. Diether Sweeck 3. David van der Poel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer