Raymond van het Groenewoud viert 60ste verjaardag in de Roma

Zanger Raymond van het Groenewoud is zestig jaar geworden. Dat vierde hij in de Roma in Antwerpen, waar onder anderen Will Tura, Koen Wauters, Johan Verminnen en Willy Willy hem in de bloemetjes zetten.

jlenaerts

Raymond van het Groenewoud is bekend van nummers als 'Twee meisjes', 'Gelukkig zijn' en 'Bleke Lena'. Samen met zijn zestigste verjaardag werd ook de veertigste verjaardag van zijn carrière gevierd.

Bart Peeters, Koen Wauters, Willy Willy, Will Tura, Johan Verminnen zongen een nummer voor hem. Barbara Rottiers presenteerde het feest in de Roma voor Radio 1. Ook zijn echtgenote, voormalig nieuwsanker Sigrid Spruyt, en minister van Ruimtelijke Ordening Phillippe Muyters (N-VA) waren van de partij.

Raymond van het Groenewoud werd in de jaren 70 een grote naam met het nummer 'Maria': "Ik voelde aan de manier waarop de radio het plaatje draaide dat er iets gebeurd was." De zanger uit Schaarbeek is bekend omwille van zijn opmerkelijke teksten. "Ik was misschien de eerste die ook het erotische aspect van relaties in mijn nummers verwerkte", besluit van het Groenewoud.