Raymond van het Groenewoud op Mano Mundo

De 17e editie van Mano Mundo staat helemaal in de steigers. Absolute toppers zijn Babylon Circus uit Frankrijk, de enige echte erfgenamen van Mano Negra, Raymond van het Groenewoud, Sioen, La Kinky Beat en Leki, die naast haar motown-project ook het podium zal gebruiken om enkele projecten in Afrika onder de aandacht te brengen.

wverhaert

Het festival laat zijn crossculturele roots niet los met projecten als dat van de Kongolees Pegguy Tabu, die een ode brengt aan zijn legendarisch vader Taby Ley Rochereau, de reggaerock van Jampara en de curieuze mix van raï en jazz door het Marrokaans/Nederlandse Kasba. Het tabii-concert dat de postmoderne folk van Gevende uit Istanboel samenbrengt met de muziek van Jaune Toujours, is een primeur voor Vlaanderen en zou een artistiek hoogtepunt moeten vormen.

Heel bijzonder wordt de ‘balkan banquets’ van het Vlaams/Waals/Franse Orchestre International du Vetex en de Servische zangeres Jelena Milusic.

Ook de local heroes ontbreken niet: Fixkes stellen hun nieuwe cd voor, Axl Peleman komt met volledige band incluis blazersectie en Dynamo Zjoss is wereldmuziek die zich loszingt uit de Rupelse klei.

Mano Mundo: 8 en 9 mei in De Schorre in Boom