Gemeente steekt 15.000 euro in tewerkstellingsfonds

Heusden-Zolder - Het gemeentebestuur maakt 115.000 euro vrij voor een tewerkstellingsfonds. Dat bedrag wordt verdeeld onder een organisaties die zich bezighouden met tewerkstelling en waarmee een resultaatsverbintenis mee was afgesproken.

“Vorig jaar hadden we afspraken met vijf organisaties over tewerkstelling van inwoners”, zegt schepen Nanda Van Ende (Open Vld). “Stebo heeft 65 werkzoekende inwoners aan de slag gezet, Kringwinkel 70 inwoners uit kansengroepen, Bewel 30 inwoners uit kansengroepen en Duizendpoot 3 inwoners. En dan was er nog het project Industria/Driehoek met acht jongeren.”

In Heusden-Zolder is er heel wat sociale economie, waarin meer dan 300 inwoners actief zijn. “Denk ook maar aan PWA, Truckstation 26bis of De Winning”, aldus nog Van Ende. “Tellen we daar de jobcreatie via dienstencheques bij, dan komen we zelfs aan meer dan 500 plaatsen. Voor velen is de sociale economie de enige mogelijkheid om opnieuw te integreren in de reguliere arbeidsmarkt. Vandaar het belang van zo een fonds.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio