Dexia moet 35% afslanken

Dexia kent zijn lot. De Europese Commissie verplicht de financiële groep 35% af te slanken tegen 2014 omdat hij tijdens de financiële crisis een beroep heeft moeten doen op staatshulp.

jvangeyte

Dexia is niet de eerste die op dieet wordt geplaatst. Eerder kregen ook ING en KBC al een gevoelige afslankingskuur voorgeschreven. Dit om te vermijden dat de instellingen door die hulp een voordeel zouden krijgen op hun concurrenten die de crisis op eigen kracht overleefden.

De bank moet alvast een aantal participaties afstoten. Zo moeten het Italiaanse Crediop, het Spaanse Sabadell, de Slovaakse Dexia banka Slovensko en de verzekeringsactiviteiten in Turkije in de etalage worden geplaatst.

Voorts moet Dexia ervoor zorgen dat het geld kan aantrekken op langere termijn. Dat komt omdat de instelling veel leningen op langere termijn geeft. De financiering daarvan moet dus aangepast worden.

Ook moet Dexia zijn financiële ruggengraat versterken. Daarom zal het een over 2009 en 2010 geen dividenden in cash uitbetalen. Zo blijft dat geld alvast binnen de instelling.

JVG

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer