Levenslang voor moord op Corrie

Hee Chan Schefer (37) is door het hof van assisen van Tongeren tot een levenslange celstraf veroordeeld voor de moord op Corrie Pollie.

fvranckx

Op 30 december 2007 stak hij in Peer zijn toenmalige vriendin Corrie (41) dood voor de ogen van haar drie kinderen. Volgens Bert Partoens, advocaat van Chan Schefer, kon er absoluut geen sprake zijn van voorbedachtheid omdat zijn cliënt de moord pleegde omdat hij schrik had om zijn zoontje te verliezen.

Maar voor de jury was het duidelijk: zij oordeelden dat Schefer schuldig is aan moord.

Ook het hof vond dat er geen sprake was van verzachtende omstandigheden. "Met bijzonder grote gewelddadigheid pleegde hij de moord. Corrie werd afgeslacht en vernietigd", aldus assisenvoorzitter Michel Jordens. "Bovendien heeft hij een beladen strafrechterlijk verleden, waaruit blijkt dat geweld een rode draad is in zijn leven sinds zijn adolescentie. De man is een gevaar voor de maatschappij."

Voordat Schefer werd weggeleid, stelde Jordens nog voor dat de beschuldigde de 6.000 euro, dat hij gespaard had voor zijn jongste zoontje dat hij met Corrie had, aan de drie kinderen van zijn vermoordde vriendin te geven. "Als teken van spijt", besloot de voorzitter."

Lees ook: Schefer schuldig aan moord op vriendin

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio