Schefer schuldig aan moord op vriendin

De assisenjury in Tongeren heeft de 37-jarige Koreaan Hee Chan Schefer uit Maastricht na 3,5 uur beraadslagen schuldig bevonden aan de moord op zijn vriendin Corrie Polie (41). De strafmaat wordt later bepaald.

wverhaert

Agenten arresteerden Schefer op 30 december 2007 aan de 24-urenshop in Peer. Ze troffen hem er hevig bloedend met een blik bier aan nadat hij zijn 41-jarige Nederlandse vriendin Corrie Polie voor de ogen van haar drie kinderen had doodgestoken.

Black-out

Schefer stak Corrie neer in de keuken toen die hem verteld had dat ze geen toekomst meer zag met hem en terug naar het opvangtehuis in Groningen wilde. Daar had ze al eerder verbleven na relatieproblemen met Schefer.

Die vreesde meteen dat hij zijn zoontje niet meer zou zien en vermoordde zijn vriendin. Dat laatste kan hij zich naar eigen zeggen niet meer herinneren. Zijn black-out was volgens Schefer pas voorbij toen hij het bloed van zijn handen waste.

Toch belde hij de hulpdiensten niet bij het zien van Corrie's lichaam. Hij kleedde zich daarentegen aan en ging op café. Nadien belde hij zijn stiefouders om te vertellen dat hij zijn vriendin had neergestoken.

Ondertussen was zijn 7-jarig zoontje naar een buurvrouw gelopen. Daar riep hij: "Help, help, er komt veel bloed uit mijn mama." Zijn 10-jarig zusje was wenend bij haar moeder achtergebleven.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio