Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

16,5 miljoen schade na zware brand in Veilingen (video)

Bij de zware brand in de Mechelse Veilingen in Sint-Katelijne-Waver zijn dinsdagavond 140 brandweermannen ingezet. De schade aan de gebouwen is enorm: 16,5 miljoen euro.

Jrosquin

Ruim een miljoen kartonnen dozen, 1,4 miljoen plastic kisten en 50.000 houten paletten en in totaal drie hectare loodsen gingen in vlammen op. Door de sterke wind was blussen quasi onbegonnen werk. De brandweer kon er wel voor zorgen dat een loods van 9.000 vierkante meter en een grote gastank gespaard bleven.

De activiteiten van de getroffen bedrijven die er magazijnen huurden, komt niet in gevaar. NYK Logistics, een distributiebedrijf in auto-onderdelen, kon inderhaast nog heel wat goederen in veiligheid brengen. Het is wel op zoek naar een nieuw depot. Verpakkingsbedrijf Euro Pool System heeft in de buurt nog een depot, en ook op drie andere plaatsen in het land. De wasserij voor de groentenkisten kan in principe vandaag opnieuw opstarten.

Aan omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden, maar de rook bleek niet giftig. Het parket van Mechelen heeft een deskundige aangesteld om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Daarbij wordt ook een branddetectiehond ingezet.

Foto's Boelens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer