Mode

Hannelore Knuts geeft zich bloot voor het modemuseum Hasselt

Print

Hannelore Knuts geeft zich bloot voor het modemuseum Hasselt

Het topmodel Hannelore Knuts heeft er reeds een indrukwekkende carrière opzitten. Als uithangbord van onder andere Chanel, Prada, Gucci en Marc Jacobs ontmoette ze de grootten der modewereld. Al haar ervaringen bundelt ze nu in de expositie 'Ultramegalore' die te zien zal zijn in het Modemuseum van Hasselt.

Tijdens de expositie krijg je een blik in haar universum, dat verder reikt dan mode alleen. Een compilatie van haar favorieten, sinds haar eerste show tot vandaag. Mensen die ze onderweg tegenkwam, die haar fascineren, waarmee ze zich verwant voelt en die een diepe indruk op haar achterlieten. Los van het feit of ze wel of niet 'in de mode' zijn. Ze wil deze indrukken verspreiden zoals ze ze verzameld heeft. Een cluster van ontmoetingen, van gevoelsmatigheden.

Zoals een stylist eindeloos verschillende merken, tweedehands kleding en persoonlijke spullen combineert, op die manier benadert ze haar rol als curator voor deze tentoonstelling. Het museum zal gedurende 3 weken (in aanloop naar de opening) haar speeltuin zijn waar ze de geselecteerde werken interpreteert, verwerkt en er een hoogst persoonlijke symbiose van maakt.

De bezoeker ondergaat een verscheidenheid aan kunstwerken en disciplines, alsof hij/zij bladert door een magazine met de blik van Hannelore, met haar visie. Verwante zielen uit binnen- en buitenland worden gevraagd een bijdrage te leveren. Internationale namen als Juergen Teller, JB Mondino, Azzedine Alaia, Ali Mahdavi, Jean Paul Gaultier, Edward Lipski, Haider Ackermann, Tim Walker, Ugo Rondinone, ... en Belgen als Luc Tuymans, Filip Metten, Alex Salinas, Peter Rogiers, Anne-mie Van Kerckhoven, Ann Demeulemeester, AF Vandevorst, Tim Vanhamel, ... e.a. hebben hun medewerking reeds toegezegd.

Ultramegalore, 27-03-2010 tot en met 06-06-2010, Modemuseum Hasselt.

Niet te missen