Van Besien en Dua betreuren vertrek Tavernier

Wouter Van Besien, voorzitter van Groen!, betreurt het ontslag van Jef Tavernier. Die verlaat de partij omdat de besluitvorming er niet meer transparant en democratisch zou gebeuren. Van Besien weerlegt dat.

kscherpenberg

"Alle beslissingen zijn op een democratische manier genomen, ook de fusie met SLP", aldus de voorzitter in eerste reactie. "Het klopt dat de uiteindelijke beslissing enkele keren niet degene was die Jef wilde, maar dat betekent niet dat de beslissing niet democratisch genomen is."

Nieuwjaarsreceptie

Tavernier beweerde dat zijn ervaring en expertise niet altijd op prijs werden gesteld. Van Besien ontkent dat. Tavernier zou altijd de kans hebben gekregen om zijn visie binnenskamers te verdedigen.

Het zit de voorzitter ook dwars dat Tavernier net vandaag, op de dag van de nieuwjaarsreceptie bij Groen!, zijn ontslag aanbiedt. Ook Vera Dua, ooit nog voorzitter van de groenen, is boos op haar gewezen partijgenoot.

Slag onder de gordel

"Het is natuurlijk spijtig dat zo iemand, die jarenlang 'compagnon de route' is geweest, opstapt. Maar voor de manier waarop hij vertrekt, heb ik weinig begrip. Dat is een slag onder de gordel."

"Er zullen wel conflicten geweest zijn. Maar ofwel vertrek je in stilte ofwel probeer je die conflicten op te lossen."

Lees ook: Jef Tavernier niet langer bij Groen!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer