thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gerecht spit tuin buurman vermoorde Shana uit

Het gerecht hield woensdag een huiszoeking in de woning en de tuin van Ronald J., de 38-jarige buurman van Shana Appeltans. "De huiszoeking leverde sporen op die verder onderzocht moeten worden", meldt het parket.

ksleurs

De civiele bescherming en het DVI, het identificatieteam van de federale politie, waren aanwezig en de hele Gemengde Brigadestraat blijft afgezet.

Het gaat om een speciale huiszoeking. Er werd gezocht naar DNA-sporen en er was ook een bouwkundig ingenieur aanwezig.

"Er zijn aanwijzingen die voort moeten worden onderzocht over zijn eventuele betrokkenheid bij de feiten, maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen", zegt parketwoordvoerder Erwin Steyls. "Er zijn wel aanwijzingen die verder onderzoek nodig maken."

Onze reporter was de hele dag ter plaatse en volgde alle ontwikkelingen op de voet. Herlees de live-verslaggeving van vandaag:

Volg de ontwikkelingen in Halen

De gebeurtenissen van de voorbije 24 uur.

Dinsdag 9 uur: Ronny J, buurman van de vermoorde Appeltans, wordt door het gerecht van Hasselt meegenomen voor verhoor. De speurders hebben hem eerst zijn twee kinderen naar school laten brengen. Hij wordt de hele dag verhoord. 9-16 uur: Het huis van Ronny J. wordt doorzocht. Ook in een gedeelte van de tuin wordt gezocht, onder andere in het hok van de ganzen en de eenden.

16 uur: Het huis van Ronny J. wordt verzegeld.

19 uur: De Gemengde Brigadestraat wordt aan beide kanten afgesloten voor alle verkeer.

Woensdag 8 uur: Het DVI, het identificatieteam van de federale politie, arriveert. Het DVI komt normaal gezien alleen als er naar lichamen gezocht wordt. 9 uur: De civiele bescherming zet de tuin volledig af met hekken. Volgens bewoners is er ook een graafmachine aanwezig. 9.30 uur: Een gracht naast de tuin wordt doorzocht. 11-14 uur: De tuin wordt helemaal onderzocht. Speurders graven met schoppen in de grond. Ook stapels houtblokken en klinkers worden doorzocht.

16.30 uur: Het parket bevestigt dat Ronald J. voor vijf dagen is aangehouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer