Quick opent acht halalvestigingen

Print
Quick opent acht halalvestigingen

Quick opent acht halalvestigingen

Hamburgerketen Quick serveert sinds half december 2009 enkel nog halalburgers in acht Franse steden.

Halal betekent rein en wil zeggen dat de dieren ritueel en zonder verdoving geslacht werden. De sharia, de islamitische wet, stelt dat moslims enkel dit soort vlees mogen consumeren. Het aangeboden voedsel wordt dan ook gekeurd door specialisten die zijn verbonden aan de lokale moskeegemeenschap en de grote moskee van Parijs.

Het gaat om Quick-restaurants in Toulouse, Marseille (twee), Roubaix, Villeurbanne, Argenteuil, Garges-lès-Gonesse en Buchelay. Een aankondiging aan de toegangsdeuren wijst de bezoeker op het islam-correcte karakter van het hamburgerrestaurant.

"Niet onschuldig"

“Deze kwestie is niet zo onschuldig als ze op het eerste gezicht lijkt”, reageert het Vlaams Belang op dit nieuws. “Grootwarenhuizen, winkels en restaurants die halalproducten verkopen of serveren geven toe aan de druk van de radicale islam die een blinde navolging van de sharia eist. Alleen al door het aanbieden van deze producten geeft men radicale moslims de gelegenheid hun strenge islamitische regels verder op te dringen.”

Het Vlaams Belang en de Steden Tegen Islamisering (STI) kondigen dan ook acties aan voor wanneer dit fenomeen zich ook naar België zou verplaatsen.

TVB