Honderden mensen doodgevroren in India en Polen

In het noorden van India, vooral in de deelstaat Uttar Pradesh, zijn tientallen doden gevallen door de vrieskou. In heel het land zijn meer dan 100 mensen doodgevroren. In Polen staat de teller na de 13 recente winterdoden op 122 slachtoffers. In Polen bereikte het kwik afgelopen nachten dieptepunten van -25 graden.

ghouben

De Indiase overheid heeft dekens en brandhout uitgedeeld, maar die maatregelen zijn ruim onvoldoende gebleken om daklozen voor de vriesdood te behoeden.

In Polen en India loopt het aantal doodgevroren mensen hoog op, maar ook elders op het Noordelijk Halfrond zorgt de koudegolf voor problemen. In China zijn treinen gestrand tegen metershoge sneeuwmuren. China gaat door de strengste winter in zestig jaar.

Sinaasappeloogst

Zelfs de sinaasappeloogst in Florida wordt door de vorst bedreigd. En in het Zuid-Koreaanse Seoel viel op één dag meer dan een kwart meter sneeuw, dat is een nooit geziene hoeveelheid sinds het begin van de metingen in 1937. Op de internationale luchthaven van Peking werden 1.200 vluchten geschrapt of vertraagd.

Meer over India