“Nieuwe schepen weet niet wat hij gaat doen”

Alken - Fractieleider Flor Orij (Groen!) vindt dat het tijd wordt om in Alken eindelijk te starten met behoorlijk bestuur.
“Op de voorbije gemeenteraad legde Danny Hasevoets (sp.a) de eed af als nieuwe schepen, dit ter vervanging van ‘schepen zonder bevoegdheden’ Armand Gos (Open VLD). Maar Hasevoets weet nog niet wat hij gaat doen, dat kan toch niet.”

“Op diezelfde gemeenteraad werd de begroting 2010 besproken en, door de meerderheid, goedgekeurd, maar op mijn vraag welke bevoegdheden de nieuwe schepen zal krijgen en wie welke delen van de begroting zal uitvoeren kwam het antwoord dat dit pas op het schepencollege van 6 januari zal worden besproken. Sorry, maar dit is niet meer normaal: men benoemt een nieuwe schepen die nog niet weet wat hij gaat doen en men keurt een begroting goed waarvan men niet weet wie wat gaat uitvoeren.”

Orij stelt intussen vast dat de helft van de legislatuur voorbij is. “Het werden drie jaren van stilstand en non-beleid, met toch wel één belangrijk resultaat: drie jaren van hogere belastingen. Het ontbreekt deze meerderheid duidelijk aan slagkracht en voldoende creativiteit om tot behoorlijk en gedragen bestuur te komen. Het beleid wordt beperkt tot enkele losse flodders, zonder samenhang en zonder visie”.

IVan

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio