KI laat moordverdachte vrij

Lei B., de 61-jarige man die verdacht wordt van de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven uit Vucht, werd vrijgelaten door de Kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen. De man zat sinds 16 december in de cel. Hij ontkent elke betrokkenheid bij de moord.

wverhaert

Het 64-jarige slachtoffer werd op zondag 13 december neergeschoten in een auto achter haar woning in de Brugstraat in Vucht (Maasmechelen). Ze overleed aan haar verwondingen.

Lei B. beweert dat hij die zondag tussen 18 en 19 uur vanuit zijn huis op de Jagerslaan in Maasmechelen naar het vakantiehuisje van zijn broer in Frankrijk is vertrokken. Als zijn uitleg klopt, kan hij zijn ex-vrouw niet hebben doodgeschoten. De moord zou namelijk tussen 20 en 23 uur zijn gepleegd.

Echtscheiding

In het strafdossier zitten ook getuigenissen van de jongste dochter. Die zegt dat Lei B., de vroegere privéchauffeur van een industrieel, eerder al doodsbedreigingen had geuit tegen haar moeder.

Het koppel is sinds 1994 uit elkaar. De echtscheiding was in 2006 een feit. De financiële afwikkeling was echter verre van afgerond. Zo moest nog een regeling worden getroffen over de verdeling van het huis waar het koppel 19 jaar had samengewoond op de Jagerslaan.

Meer over Maasmechelen