Genk-preses: "We willen nog play-offs met eerste 6 halen"

Ondanks de tegenvallende resultaten kijkt de voorzitter van Racing Genk Herbert Houben 2010 positief tegemoet. Hij gelooft zelfs nog in de play-offs voor de titel.

fvranckx

"We willen nog de play-offs met de eerste zes halen", vertelde Houben donderdag aan Sporza.

"Lukt dat niet dan moeten we play-offs II winnen en via testmatchen Europees voetbal afdwingen."

Onlangs werd Hein Vanhaezebrouck vervangen door Frank Vercauteren. Maar Genk staat momenteel nog steeds pas elfde in de competitie en is uitgeschakeld in de beker.

Toch gelooft Houben nog in zijn nieuwe trainer. "Ik hoor van onze sportieve mensen dat er qua spelbeeld beterschap is. Maar we scoren heel moeilijk. En dan win je niet", aldus de voorzitter.

Nieuw elftal

Daarom hoopt Houben dat de nieuwe aanwinst Yeboah gemakkelijk de weg naar doel zal vinden.

"Met de spits Samuel Yeboah zijn we zo goed als rond. Of dat volstaat, zien we wel", zegt hij.

"We zullen in elk geval niet wild tekeergaan op de markt. Maar financieel haalbare spelers met een meerwaarde pakken we."

Daarnaast ziet het er ook naar uit dat enkele spelers mogen vertrekken. Maar daarvoor wacht Houben nog op de conlusies van de technische staf.

Op die manier hopen ze bij Genk aan een nieuw elftal te kunnen bouwen.

Minder supporters

Naast de bekerwinst in 2009 heeft Genk de afgelopen seizoen niets meer kunnen winnen. En dat is te merken aan het dalende aantal supporters dat Genk nog komt aanmoedigen.

"Dat er minder toeschouwers komen is normaal", verklaart Houben. "Maar het valt nog mee. Je moet ook incalculeren dat het crisis is. Maar wat de sponsors betreft voelen we dat helemaal niet", besluit de voorzitter.