Ook Limburgse rekruten slachtoffer van pesterijen

Ook Limburgse rekruten zijn het slachtoffer van pesterijen en wangedrag in de kazernes. Vooral in de onderofficierenschool in Aarlen worden rekruten vaak hard aangepakt door instructeurs. Dat zei André Reyskens van de socialistische legervakbond woensdag op TV Limburg.

Het leger zelf doet volgens Reyskens niets aan de wantoestanden. Begeleiding van psychologische aard zou bovendien totaal onbestaande zijn.

Waar het in de school voor onderofficieren in Saffraanberg bij Sint-Truiden wellicht om geïsoleerde gevallen gaat, lijkt het mishandelen van rekruten in de school voor onderofficieren in het Luxemburgse Aarlen volgens Reyskens schering en inslag.

“Er zijn daar heel wat onderrichters die meewerken aan die pesterijen, aan die fysieke slagen. Ook al gaat het om enkele rotte appels, die moeten er uit”, benadrukt de vakbondsman. “Wat wij eigenlijk willen is dat die mensen geholpen worden, en dat degenen die dit uitvoeren - de pesters - afgezonderd en weggestuurd worden. Want die hebben we dus niet nodig.”

Dinsdag raakte al bekend dat twee paracommando’s uit het Antwerpse Tielen op non-actief waren gezet nadat ze jongere medesoldaten zwaar toegetakeld en gepest hadden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio