Candy (2) vandaag begraven

In Opheers (Heers) wordt vandaag afscheid genomen van Candy Geyskens (2). Het meisje verslikte zich vorige week woensdag in een warm kopje chocomelk, waardoor de hete vloeistof in haar longen terechtkwam. Het meisje belandde in een coma, en stierf op kerstavond.

Candy zou op 22 februari haar derde verjaardag vieren. Uit onderzoek zou gebleken zijn dat het kind mogelijk aan suikerziekte leed, iets wat voor het dramatische ongeval niet geweten was.

Keelpijn

Om haar keelpijn te verzachten, had haar moeder haar even voor de middag warme chocolademelk gegeven. Maar Candy verslikte zich en verloor heel snel het bewustzijn. Haar moeder gaf haar mond-op-mondbeademing en ging hulp zoeken bij de buren. De hulpdiensten konden de peuter reanimeren en brachten haar met spoed naar het ziekenhuis van Sint-Truiden. Later werd ze overgebracht naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven.

Maar het mocht allemaal niet meer baten. Ondanks de beste zorgen, overleed Candy een dag later.

“Mooiste bloem”

Heel Opheers is bijzonder onder de indruk van het dramatische voorval. Candy’s moeder Sylvia en haar broertje Mickey weten met hun verdriet geen blijf. “In de bloei van haar leven werd de mooiste bloem geplukt. Waarom?”, schrijft de moeder in het overlijdensbericht.

Ook basisschool De Bilter, waar Candy het eerste jaartje in de kleuterklas zou volmaken, reageert verslagen.

Candy wordt vandaag, donderdag, na een plechtigheid begraven op het kerkhof van Opheers.

GW


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio