Leider Anderlecht sleept zich richting korte winterstop

Anderlecht versloeg Zulte Waregem woensdagavond na twee doelpunten van De Sutter. Dankzij de overwinning behoudt paars-wit in de Jupiler Pro League drie punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge.

wverhaert

In de 35e minuut legde Lukaku breed tot bij de vrijstaande De Sutter en die knalde zonder de minste aarzeling op doel. Doelman Bossut kon de bal nog beroeren, maar onvoldoende om de Brusselse voorsprong te verijdelen.

Een dozijn minuten later pakte Van Damme uit met een slimme pass op Boussoufa. De spelmaker haalde de achterlijn en bracht de bal voor doel, waar De Sutter perfect kwam opgedoken aan de eerste paal om zijn tweede binnen te duwen. Vroeg in de tweede helft legde Berrier het leer beheerst voorbij Proto. De aansluitingstreffer zorgde voor twijfel bij de Brusselaars en gemor bij het thuispubliek. Het werd dus nog bibberen voor Anderlecht, dat zich werkelijk naar het einde van de korte winterstop sleepte.

LV

Toeschouwers: 23.195. Scheidsrechter: Vervecken. Anderlecht: Proto, Gillet, Juhasz, Mazuch, Deschacht, Kouyaté, Van Damme, Legear (66' Chatelle), Boussoufa, De Sutter (86' Kanu), Lukaku (80' Frutos). Zulte Waregem: Bossut, Colpaert, D'Haene, Taravel, Buysse, Roelandts, Van Nieuwenhuyze (84' Sadik), Ernemann, Berrier, Chevalier, Nfor. Doelpunten: 35' De Sutter 1-0, 45'+1' De Sutter 2-0, 55' Berrier 2-1. Rode kaarten: geen.