Sica Invest maakt debuut op Brusselse beurs

De Brusselse beurs is een notering rijker. Voortaan heeft ook de Brusselse investeringsmaatschappij Sica Invest er een plaatsje op het bord.

jvangeyte

Sica Invest belegt zijn vermogen hoofdzakelijk in aandelen van bedrijven die genoteerd zijn op de Euronext-beurzen van Brussel of Parijs en die een totale waarde hebben van hoogstens 100 miljoen euro.

Sica werd pas dit jaar opgericht. Recentelijk haalde het nog 5,1 miljoen euro op bij grote investeerders.

Het bedrijf koos voor een directe notering. Dat kon omdat het minstens 5 miljoen euro aan middelen ophaalde bij ten minste vijf investeerders die niet mee aan de wieg van het bedrijf stonden.

Sica start zijn beurscarrière tegen een referentie-prijs van 9,16 euro per aandeel. Dat brengt de totale beurswaarde van de onderneming op 4,66 miljoen euro. Dus onder de prijs waartegen de investeerders intekenen. Het is gebruikelijk dat de beurswaarde daar een stuk onder blijft.

Sica noteert op het Alternext-segment van de Brusselse beurs. Dat is het segment tussen de Eurolist - waarop de grote aandelen staan - en de Vrije Markt. Op het laatste segment staan bedrijven die geen informatie moeten geven over hun financiële resultaten. Op Alternext zijn minimale verplichtingen van kracht.

JVG