"Kazachstan is Borat, een beeld dat ze niet wilden veranderen"

De Amerikaan Lance Armstrong heeft met RadioShack opnieuw een eigen team en is daar best tevreden mee. Bij Astana was de zevenvoudige Tourwinnaar nooit echt gelukkig, zo blijkt. De Amerikaan zal ook nooit een vriend van Alberto Contador worden.

kscherpenberg

Volgens Armstrong was Astana het afgelopen jaar niet echt een ploeg. "Onbegrijpelijk is het dat ik nooit een Kazachse politicus of een van de sponsors heb ontmoet", klinkt het in De Telegraaf. "Voor de mensen in de VS is Kazachstan Borat. Een goede film, maar het geeft absoluut geen goed beeld van het land."

Koning van Spanje

"Na het zien van die film zal niemand een vakantie naar Kazachstan boeken. Via mijn contract bij Astana hadden ze de mogelijkheid om dat beeld te veranderen. Nooit heeft er ook maar iemand iets aan mij gevraagd of naar mij omgekeken."

Over de relatie met Contador zegt hij het volgende. "Ik bewonder de renner Contador, maar je hebt altijd mensen in het peloton waar je niets mee hebt. Waarschijnlijk verschillen we te veel. Over tien jaar zullen de mensen pas echt een oordeel over hem geven. Wanneer je de Tour wint en de koning van Spanje bent, is het logisch dat iedereen je bejubelt en dat het allemaal hallelujaverhalen zijn. Later krijg je pas de waarheid te horen."

The Boss beweert dat hij zelf onbevreesd de verhalen van al zijn ploeggenoten aan durft te horen. "Ik ben altijd loyaal aan iedereen geweest."

Meer over Kazachstan