Colin (6) en Caitlin (5) genezen goed van brandwonden na gasontploffing

Op 8 november scheurde een gasontploffing een gezin uit Bevel, in het Antwerpse Nijlen, uiteen. Papa Rigo Hens (37) overleefde zijn brandwonden niet. Zijn twee kindjes, Colin (6) en Caitlin (5) herstellen wél snel. Moeder Conny twijfelt er niet aan dat het om een ongeval ging. "Ik weet zeker dat mijn ex-man het niet met opzet deed."

kscherpenberg

De zware gasontploffing gooide het leventje van de kleine Colin en Caitlin overhoop. De kinderen van gescheiden ouders verbleven bij vader Rigo Hens in Bevel toen de ontploffing zich voordeed. Een moedige voorbijganger redde de kinderen uit het brandende huis. Buren hebben de twee onder de douche gezet in afwachting van de hulpdiensten. Vader Rigo Hens redde zichzelf uit de vuurzee, maar overleed enkele weken later in het ziekenhuis.

Mirakel

Zoontje Colin (6) en dochter Caitlin (5) kunnen de feestdagen wél gewoon weer thuis meemaken. Op 8 december mochten ze weer naar huis. Een klein mirakel, want ze waren ernstig verbrand.

Het gezin probeert de draad van het gewone leven weer op te pikken. Het huis in Bevel is inmiddels vrijgegeven. Conny ging er tussen de ravage al wat spullen ophalen. Colin en Caitlin zijn voor de kerstvakantie ook al drie dagen naar school geweest en na Nieuwjaar hervatten ze weer gewoon de lessen.

Na de feiten gingen veel mensen ervan uit dat Rigo zelf een hand had gehad in de ontplof- fing. Enkele maanden geleden had hij nog tegen Conny gezegd dat hij het huis zou laten ontploffen. "Wij gaan ervan uit dat het een ongeval was. Rigo zou zijn oogappels zoiets nooit aandoen. Dat zat écht niet in hem..."

Bert PROVOOST