Jonge vrouw ontsnapt aan verkrachting

Het onderzoek naar een poging tot verkrachting van een 20-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem is deze week afgerond. Op 19 september werd de vrouw op weg naar haar werk achtervolgd, meermaals aangereden en bijna verkracht door een dertiger uit Maasmechelen. De man werd toen op diezelfde zaterdag opgepakt. Hij zit in de gevangenis. Door de feiten durft het slachtoffer niet meer autorijden.

De jonge vrouw vertrok op 19 september vanuit Dilsen-Stokkem ‘s morgens naar haar werk. Rond half acht stopte ze aan verkeerslichten en merkte op dat een man in een andere auto haar bekeek en achtervolgde. “De man heeft de achtervolging ingezet tot in Maasmechelen en heeft het slachtoffer tijdens die rit verschillende keren aangereden”, zegt Martin Opdekamp van politie Maasmechelen. De vrouw heeft onderweg nog getelefoneerd met haar vader. “Onderweg kwam ze uit op verkeerswerken waardoor ze links moest afslaan naar een bos. Daar zijn de auto’s tot stilstand gekomen en heeft de dader de ruit van de auto van de vrouw ingeslagen”, zegt Opdekamp. Met het haar is ze uit de auto getrokken, waarna de man zijn broek opende.

Spiegel

De dader is na geschreeuw van het slachtoffer toch vertrokken. “In zijn vlucht is de spiegel van zijn auto in het bos achtergebleven. Dankzij een persoonsbeschrijving en beschrijving van de auto is de man later die dag gevat”, zegt Opdekamp. De man is een dertiger van Turkse afkomst uit Maasmechelen. Zijn aanhouding werd verlengd en de dader zit in de gevangenis. Er werd een reconstructie uitgevoerd en deze week werd het onderzoek afgerond. Het zwaar aangeslagen slachtoffer krijgt slachtofferhulp.

Eef COOLEN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio