Dieven weg met 10 televisietoestellen

Rond half twee maandagnacht hebben dieven ingebroken in de Lommelse Eldi aan de Binnensingel. Ze forceerden de deur met verstevigd hekwerk aan het magazijn achter de winkel. Ze sloegen geen acht op het alarm dat afging en hadden aan een paar minuten genoeg om aan de haal te gaan met tien televisietoestellen. De totale waarde van de buit bedraagt 6.800 euro.

“Een overbuur werd opgeschrikt door het alarm dat afging. Dat blijft een drietal minuten loeien, maar toen waren de dieven al vertrokken met de schermen. Zover ik weet heeft niemand hen zien vertrekken. Ze zijn maximum twee minuten binnen geweest”, vertelt uitbater Frank Smets (38). “Het is bijna onvoorstelbaar hoe ze waarschijnlijk met een koevoet de deur van het magazijn hebben verwrongen. Dat moet enorm veel kracht vergen, omdat achter de deur een extra poort met traliewerk is bevestigd.”

Mikpunt

De daders zijn gevlucht met een bestelwagen van vermoedelijk grijze kleur. De deur van de winkel werd gisteren al hersteld en de zaak opende ook gewoon de deuren. Uitbater Smets zegt dat hij voorzorgsmaatregelen zal nemen.

De 130 Eldi-vestigingen verspreid over het land zijn wel vaker het mikpunt van inbraken. “Dat komt soms in golven en dan gebeuren er een reeks inbraken achter elkaar. Wat betreft het najaar is dit de eerste inbraak van alle vestigingen”, stelt Smets.

GVB/ECo

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio