Tweede fase wegenwerken Holheide kost 900.000 euro

In de tweede helft van 2010 starten in Holheide heel wat werken. Dat is duidelijk geworden op de gemeenteraad. Het ontwerp voor de tweede fase van de renovatie van de wegen werd daar goedgekeurd.

In een eerste fase werd de Zonnedauwlaan als centrale as vernieuwd. Nu komen de straten rondom aan de beurt. Ook de omgeving van de parochiezaal wordt in het nieuw gestoken. De kostprijs van al die werken wordt geraamd op bijna 900.000 euro. Schepen van openbare werken, Dirk Vanseggelen (CD&V): “Het gaat om de Jeneverbeslaan, Veenbeslaan, Biezenstraat, Gagelweg, Bremstraat, Tijmstraat en Buntgrasstraat. Ook de parkings aan de parochiezaal en het parkeerplein achter de zaal worden heraangelegd.”

De bewoners kregen tijdens een infovergadering al toelichting over de plannen. Met hun opmerkingen is rekening gehouden. “Nu volgt de aanbesteding, zodat de werken in de tweede helft van 2010 worden uitgevoerd. Eerst worden bomen gerooid en zal Infrax alle nutsleidingen ondergronds leggen. Waar nodig, komt nieuwe straatverlichting. Stoepen worden vernieuwd, en het wegdek krijgt een nieuwe toplaag. Dan volgt nog de beplanting.”

PaTh

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio