Nu toch goedkopere pmd-zakken in Genk

Hoewel de gemeenteraad op 16 december had beslist om geen prijswijzigingen door te voeren voor afvalverwerking, wordt de prijs voor blauwe pmd-zakken nu toch verlaagd van 5 naar 2,5 euro voor een rol van 20 zakken. “De kans bestaat immers dat inwoners de zakken in andere gemeenten gaan kopen waar je de zakken aan de helft van de prijs krijgt. Dat hadden we over het hoofd gezien”, zegt burgemeester Wim Dries.

Limburg.net, de intergemeentelijke afvalbeheerder voor Limburg en Diest, maakte eerder bekend dat de prijs voor een rol van twintig zakken vanaf 1 januari in alle Limburgse gemeenten zal dalen tot 2,5 euro. De stad Genk zag dat enigszins anders en besliste tijdens de gemeenteraad van 16 december om de prijs van 5 euro aan te houden. Tot allerte lezer Marcel Arrigussi er ons attent op maakte dat inwoners van Genk door het prijsverschil hun pmd-zakken in andere gemeenten zullen kopen. “Dat was een terechte opmerking”, zegt burgemeester Dries, die wat verveeld zit met de zaak.

Brief

“De pmd-zakken zijn overal in Limburg dezelfde. Bovendien sturen Limburg.net en de stad dezer dagen een brief rond waarin staat dat de blauwe zakken ook in Genk aan 2,5 euro voor een rol van twintig zakken verkocht zullen worden vanaf 1 januari. Ik ben niet te beroerd om toe te geven dat we dat over het hoofd hebben gezien.” Dries riep maandagavond in allerijl zijn schepencollege bijeen. “We hebben dan beslist om de prijs toch te laten zakken tot 2,5 euro.” Dries wijst er voorts op dat in sommige stedelijke informatiebladen de prijs van 5 euro vermeld staat. “Dat konden we niet meer veranderen.”

In december 2007 werd de stad al eens geconfronteerd met de gevolgen van foute communicatie. Toen liep het storm voor grijze huisvuilzakken nadat te vroeg was uitgelekt dat de prijs van een huisvuilzak zou verdrievoudigen.

Chris NELIS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio