Bod van 3,64 euro op aandelen IBt

De Duitse groepen Eckert & Ziegler en Steglitz Medinvest doen een bod op alle aandelen van het beursgenoteerde technologiebedrijf IBt Bebig. Ze hebben voor elke titel 3,64 euro veil. Dat is echter minder dan de koers op dit moment.

jvangeyte

IBt Bebig is gespecialiseerd in de behandeling van kanker. Het maakt daarvoor radio-actieve implantaten en toestellen voor radio-therapie.

De Duitse groepen Eckert & Ziegler en Steglitz Medinvest zijn al de grootste aandeelhouders van IBt, voluit International Brachytherapy.

Ze werden min of meer gedwongen om een openbaar bod te doen. Eckert & Ziegler bezat al 29,9% van de aandelen. Om zelf niet boven de grens van 30% te gaan, sluisde het een aankoopoptie op nog eens 22% van de aandelen door naar de investeringsmaatschappij Steglitz Medinvest. Die operatie was belangrijk. Wie boven de drempel van 30% gaat, is immers verplicht om een bod te doen op alle uitstaande aandelen.

Aanvankelijk weigerden de Duitsers om een openbaar bod te doen. Maar zowel minderheidsaandeelhouder Creafund als de Commissie voor het Bank- en Financiewezen vonden dat beide partijen in overleg handelden en dat de grens van 30% dus wel degelijk werd overschreden.

Daarom komen de Duitsers nu toch met een bod. Al ligt de 3,64 euro onder de beurskoers die nu op 3,75 euro staat. Vandaag werd de koers van het aandeel op Euronext Brussel geschorst in afwachting van de mededeling.

JVG