Bekerwedstrijd Zulte Waregem - Cercle Brugge op 13 januari

Het bekerduel tussen Zulte Waregem en Cercle Brugge wordt op woensdag 13 januari gespeeld.

wverhaert

"Het sportcomité van de KBVB heeft bepaald dat de uitgestelde bekerpartij tussen SV Zulte Waregem en Cercle Brugge zal gespeeld worden op woensdag 13 januari 2010 om 20.30 uur", meldt Zulte Waregem. De winnaar van het duel neemt het in de kwartfinale op tegen Anderlecht.

Tickets die aangekocht werden in voorverkoop blijven geldig op de nieuwe datum. Personen die op 13 januari niet aanwezig kunnen zijn, mogen hun ticket terugbrengen naar het onthaal.

De burgemeester van Waregem wilde de match om veiligheidsredenen uitstellen, maar daar was de voetbalbond niet happig op. Die wilde de match in de achtste finales van de Beker van België koste wat het kost laten doorgaan en liet aanvankelijk de beslissing over aan de scheidsrechter. Het gemeentebestuur meende echter dat niet alle supporters op een veilige manier in en uit het stadion zouden kunnen raken.

De bond wilde het echter niet op de spits drijven en besliste dan toch dat de wedstrijd kon worden uitgesteld naar 13 januari, de datum die de twee clubs overeen kwamen.