Marino Keulen wil oud kabinet aanbieden aan daklozen

Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) wil zijn vroegere kabinetsgebouw graag ter beschikking stellen van de daklozen in Brussel. De Vlaamse regering moet hiervoor toestemming geven.

ikerremans

"De Vlaamse regering zou hiermee aantonen dat ze het ook echt meent als ze het heeft over armoedebestrijding en -om het met de woorden van Kris Peeters te zeggen- 'een warm Vlaanderen'", aldus Keulen.

Stil

Het pand aan de Kreupelenstraat staat al leeg sinds 13 juli. Keulen vindt het geen slecht idee om het leegstaande pand tijdelijk open te stellen voor daklozen in Brussel.

"In de buurt van het gebouw verblijven regelmatig daklozen die aan het Martelaarsplein, waar ook het kabinet van minister-presidet Kris Peeters gevestigd is, bescherming zoeken tegen de gure weersomstandigheden", zegt Keulen.

"Terwijl op alle niveaus, tot en met de koning, plaatsen gezocht en aangeboden worden voor daklozen, blijft het daar vanuit de Vlaamse regering opmerkelijk stil over. Bestaat voor hen het probleem niet? Nochtans is enige solidariteit in deze tijd van het jaar het minst van alle wensen."

Het kabinetsgebouw heeft op elke verdieping sanitaire voorzieningen, er is een grote refter met geïnstalleerde keuken aanwezig en op het gelijkvloers en de eerste verdieping is ook een douche voorzien.

Meer over Marino Keulen