Hilde Crevits maakt hilarisch quizdebuut in 'De Pappenheimers'

In de eindejaarsspecial van De Pappenheimers verschenen Vlaams minister-president Kris Peeters en minister Hilde Crevits gisteravond voor het eerst in een tv-quiz. Het debuut van Hilde Crevits ging niet onopgemerkt voorbij.

ikerremans

Ze noemde de bovenste steen van een huis ‘de noksteen’ (bedoeld was de schoorsteen). Even later klasseerde ze Bavikhove als deelgemeente van haar eigen stad Torhout (Bavikhove is een deelgemeente van Harelbeke).

Opgewonden

De minister was er wel snel bij toen Tom Lenaerts vroeg van wie Filip Dewinter zo opgewonden raakte in het parlement. "Voor Marie-Rose Morel is het makkelijk om Dewinter opgewonden te maken, maar ik vrees dat het over mezelf gaat." De vraag verwees uiteraard over de fotoreportage van Crevits in NINA die een tijdje geleden heel wat kritiek uitlokte.

In de finale liep het helemaal mis, want Crevits wist bijna geen enkele liedjestekst juist aan te vullen. 'Anne, als ik jou zie' van Clouseau vulde ze aan met ‘ben ik niet meer in te tomen’. Ze kreeg er punten voor. “Het is beter dan het origineel,” vond Tom Lenaerts.

Ook collega Kris Peeters had last van stress. Hij vulde de tekst van Viva bomma aan met Viva petatten. Ook hij kreeg punten want het was voor het goede doel: SOS Kinderdorpen.

In totaal werd 9.800 euro verzameld voor het goede doel.