Al-Qaeda waarschuwde zes dagen geleden al voor aanslag

Al-Qaeda heeft zes dagen geleden via een internetboodschap al gewaarschuwd voor een aanslag. Er rijzen steeds meer vragen over de veiligheidsmaatregelen, nu blijkt dat de Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab, die bekend stond als radicaal, vorige week vrijdag met springstof op zijn lichaam aan boord kon geraken van een vlucht van Northwest Airlines.

ghouben

De aanslag op de vlucht van Amsterdam naar Detroit mislukte in laatste instantie. Volgens de Amerikaanse autoriteiten is nog niet uitgemaakt of Al-Qaeda achter de aanslag zat.

Maar het feit dat Abdulmutallabs eigen vader enkele weken geleden waarschuwde voor de radicalisering van zijn zoon en de internet-waarschuwing wijzen in een andere richting.

Volgens de Daily Mail is de waarschuwing op 21 december opgedoken op een extremistische site. De bebaarde boodschapper werd geïdentificeerd als Mohammed al-Kalwi.

"We dragen een bom om de vijanden van God te treffen," zegt hij. "O soldaten, jullie moeten weten dat we jullie niet willen bevechten, en dat we geen problemen hebben met jullie. We hebben enkel een probleem met Amerika en zijn bondgenoten. Hoed u om Amerika's zijde te kiezen."