“Moeten we nu ook al onze kerstverlichting vastmaken?”

Er zijn van die dingen waar je met je vingers afblijft. Kerstversiering bijvoorbeeld. Toch gingen afgelopen weekend in Lummen onbekenden met een koppel ijsberen op led-verlichting aan de haal. Voor Paul en Linda, en de tienjarige Liesl, is het alsof ze een deel van zichzelf kwijt zijn.

Niet dat die ijsberen zoveel geld kosten. Ze waren hooguit een paar honderd euro waard toen Paul ze drie jaar geleden in Duitsland kocht. “Toen zag je die dingen nog niet in ons land. Nu worden ze ook hier te koop aangeboden”, zegt Paul.

Des te onnozeler vinden Paul en Linda het, dat iemand ze niet kon laten staan. “Terwijl wij die ijsberen de afgelopen twee jaren in Hasselt buiten hebben gezet. Maar dan verhuis je dus naar een dorpje op het platteland, en laten ze niks staan dat niet te heet of te zwaar is. In de zomer hadden ze ook al een palmboom gejat, en nu dit”, zegt Linda. “Dat is toch niet normaal? Moet je nu ook al je kerstverlichting vastleggen?”

Honden

Linda had nochtans haar honden horen blaffen, in de nacht van zaterdag op zondag. “Ik was in de zetel in slaap gevallen, vlakbij de deur, maar ik had geen flauw vermoeden dat we dieven op bezoek hadden.” Dat merkte ze zondagochtend. “Dat was de druppel die de emmer deed overlopen”, zegt Linda. “Het was al geen leuke kerst. Onlangs is m’n vader overleden, en dus sta ik nu in voor de zorg van mijn moeder. Dat doe ik thuis, en terwijl ik daarvan lig te bekomen, wordt mijn kerstversiering gestolen. Ik zou zeggen: terugbrengen die handel.”

En zo belandde er zondag rond 6 uur een mailtje in de duizendpootbrievenbus: “Deze nacht werden bij ons in de Linkhoutstraat te Lummen 2 led-ijsberen - die als kerstverlichting aan onze deur stonden - gestolen. Als u nu ineens een ijsbeer ziet staan die er vorige week niet stond (de ijsberen zijn gemarkeerd en kunnen dus herkend worden) of indien u iets gezien heeft, alle tips zijn welkom.”

Gunter WILLEKENS

paul&liesl@hotmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio