Franck Berrier schenkt Zulte de zege tegen Westerlo

Westerlo moest zondagavond puntenloos huiswaarts. In de laatste minuten van de wedstrijd kon Franck Berrier zijn ploeg met een doelpunt op een diefje alsnog een verdiende overwinning bezorgen. Hij profiteerde van een aarzeling in de Westerlo-verdediging om de bal mee te snoepen en kon een uitgelopen De Winter vanuit een scherpe hoek lobben.

ghouben

Dat orgelpunt kwam er na een weinig vermakelijke tweede helft. In de eerste helft was Zulte wel de betere ploeg en kon het de meest kansen afdwingen. Westerlo kon maar enkele keren dreigen via Ruiz, maar Jan Ceulemans verloor op slag van rust zijn aanvaller door een verrekking.

Het gerommel in de tweede helft was van die aard dat het thuispubliek begon te fluiten. Pas in de 77ste minuut slaagde Zulte Waregem erin een bal tussen de palen te krijgen. Tot het in de slotminuten dankzij Berrier ook echt raak was.

Zulte Waregem handhaaft zich op de vijfde plaats met 33 punten, twee meer dan Kortrijk dat afgelopen weekend ook won. Westerlo blijft op de 9de plaats trappelen met 23 punten.

(Archieffoto)