Amazon verkoopt meer e-books dan papieren boeken

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft webwinkel Amazon meer e-books verkocht dan gewone boeken. Dat gebeurde op 25 december. De elektronische boekenlezer Kindle (foto) van Amazon is meteen het populairste cadeau-artikel in de 14 jaar dat het bedrijf bestaat.

ghouben

Amazon maakte het nieuws zelf bekend. Sinds 19 oktober is de Kindle ook in België verkrijgbaar. Het apparaat kost 279 dollar (tegen de huidige koers ongeveer 195 euro), dat is inclusief BTW maar zonder invoer- en douanekosten.

Eigen formaat

Belgische klanten hebben een adaptertje nodig voor de netstekker want de Kindle heeft een Amerikaanse plug. Het aankopen van boeken wordt ook in dollar afgerekend via een account bij Amazon. Bij Amazon gekochte boeken zijn niet te lezen op andere apparaten dan de Kindle. De boekenlezer werkt namelijk met een eigen bestandsformaat.

Ook kranten

Kindle-gebruikers kunnen zich abonneren op de digitale versies van een groot aantal dagbladen, ondermeer op El País, Le Monde, de Frankfurter Allgemeine en The Daily Telegraph. Er kunnen ook losse nummers gekocht worden.