De Sutter sleept voor Anderlecht 2-2 uit de brand op Gent

Een doelpunt in de 88ste minuut van Tom De Sutter heeft Anderlecht voor een nederlaag op Gent behoed. In een evenwichtige wedstrijd kwam AA Gent 2-0 voor en leek de match gespeeld, maar een steviger Anderlecht wist in de tweede helft een aantal kansen bij elkaar te voetballen en maakte er dus twee van af.

ghouben

In de tweede helft kwam Anderlecht wel steviger voor de dag, maar de afwerking bij de Brusselaars en de laatste pas waren vaak onnauwkeurig. Zo had Van Damme de 2-2 ook aan de voet maar knalde hij met zijn mindere rechtervoet van op één meter wild over.

Gent startte goed aan de match. Een magistrale vrijschop van Maric verdween in de winkelhaak, Proto kon niets anders dan ernaar kijken. De 2-0 kwam van de voetpunt van Coulibaly, die wist een voorzet aan de eerste paal te deviëren en Proto was een tweede keer geklopt.

Gent bleef de hele wedstrijd verzorgd en snel voetballen, maar moest Anderlecht laten komen. Vooral na de aansluitingstreffer van Legaer, die kreeg van Wils iets teveel vrijheid en kon met links van binnen de kleine rechthoek voorbij Jorgacevic trappen: 2-1. De Sutter tenslotte, ingekomen voor Lukaku, kon met een volley-shot een voorzet van Kanu binnen werken.

Anderlecht blijft leider met vijf punten meer dan Club Brugge, AA Gent staat derde op acht punten.