VAB ontvangt dubbel zoveel oproepen Belgen in buitenland

Tijdens de eerste week van de kerstvakantie hebben bijna 3.200 Belgen in het buitenland beroep gedaan op de VAB-reisbijstand. Het gaat om een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode eind 2008.

kscherpenberg

De eerste week van de kerstvakantie verloopt anders vrij rustig. Dat dit anno 2009 niet het geval is, is volgens de mobiliteitsclub te wijten aan twee factoren. Eerst en vooral viel kerstdag vrij laat in de week. Zo kozen heel wat gezinnen voor een halve week kortbij-vakantie met de auto.

Shortski

Ten tweede waren er de uitstekende skimogelijkheden kortbij. Shortski in de Vogezen was zo de voorbije week erg populair.

De Belg ging vooral met de wagen richting skioord en dat leverde soms de nodige problemen op. VAB moest vooral gaan depanneren in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië en Oostenrijk. Meestal ging het om startproblemen (33 procent), motorproblemen (21 procent), ongevallen en vastgereden (18 procent), lekke banden (8 procent) en vastgevroren onderdelen (6 procent).

Het aantal skiongevallen steeg met een vijfde. De medische interventies vonden voornamelijk plaats in Frankrijk, Oostenrijk en Italië.

Meer over VAB