Mislukte aanslag op Amerikaans vliegtuig

In de Verenigde Staten is een aanslag op een vliegtuig verijdeld. Een 23-jarige Nigeriaan probeerde poeder in brand te steken, maar de passagiers konden hem overmeesteren.

jlenaerts

Het vliegtuig van Northwest Airlines vertrok van Nigeria via Amsterdam naar Detroit. Vlak voordat het vliegtuig landde in Detroit was er een luide knal en ontstond er rook in de cabine. Voor de bijna 300 passagiers aan boord was het even schrikken.

Ontploffing

De Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab had poeder rond zijn enkel gebonden en het tot ontploffing gebracht met een vloeistof die hij verstopt had in een injectiespuit. Hij werd uiteindelijk overmeesterd door medepassagiers.

De man werd met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht en werd meteen aangehouden. De Nigeriaan beweert dat hij in opdracht van Al-Qaida handelde, maar de federale recherche FBI denkt dat de man alleen handelde en geen enkele band heeft met een terroristische groepering.

Veiligheid

Het Witte Huis spreekt over een poging tot terroristische aanslag. President Barack Obama heeft ondertussen gevraagd om de veiligheid op alle luchthavens ter wereld extra te versterken.

Meer over Barack Obama